Hop til hovedindholdet

CTKU - Center for Tværprofessionel Kompetenceudvikling

Børnekonferencen 2018


Dato og tid

Tirsdag d. 13. marts 2018 kl. 08:30 til 15:40

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 13. marts 2018 kl. 09:00

Sted

Bygholm Park , Schüttesvej 6, 8700 Horsens Bygholm Park
Schüttesvej 6
8700 Horsens

Børnekonferencen 2018


Arrangementsbeskrivelse

Børnekonferencen 2018 er tirsdag d. 13. marts 2018

Det er ottende Børnekonferencen i træk - og syvende gang, at den afholdes på det utroligt flotte og stemningsfulde Bygholm Slot ved den smukke Bygholm Park og Horsens Banegård. Og vi har store forventninger - Bygholm har blandt andet udskiftet alt deres tekniske udstyr siden vi var der sidst, og vi har testet det grundigt, så vi ved at det fungerer upåklageligt! :-)

Janne Østergaard Hagelquist
I
 oktober 2017 udgav Janne Østergaard Hagelquist sin nye bog “mentalisering i familien”. På Børnekonferencen 2018 vil Janne Østergaard hvordan mentaliseringsbegrebet og de dertil hørende værktøjer kan bruges af professionelle med udgangspunkt i den nye bog.  Igennem hele indlægget vil der være fokus på gennemgang af praktisk anvendelige modeller til at forstå og understøtte arbejdet med mentalisering, magt, autoritet. Ikke mindst i forhold til samspillet mellem professionelle og borgere.

Signe Hald Andersen
I et nyt studie sætter Signe Hald Andersen og Rockwoolfonden fokus betydningen af alder, når børn og unge eksponeres for en social begivenhed.  som f.eks. forældrenes skilsmisse, fars langvarige arbejdsløshed eller mors depression. Hun tager her udgangspunkt i ny viden om hvad toksisk stress betyder for en hjerne, der er under udvikling – og i viden om hvilke dele af hjernen, der udvikler sig på forskellige tidspunkter i barn- og ungdommen. Forskningsleder og souschef cand.scient.soc, ph.d., Rockwoolfonden, Signe Hald Andersen.

Erik Laursen

Er vores praksis mere forandringsresistent end vores retorik? Den vigtige og vanskelige overgang fra tale til handling, samt dannelse af fælles forståelser af viden og modeller på tværs af fag og sektorer, som gør et meningsfuldt, koordineret samarbejde på tværs muligt. Erik Laursen er sociolog og professor i læringsforskning på Aalborg Universitet, samt leder af CISKO, et center for forskning i det socialfaglige arbejde med udsatte børn og unge.

Vi har desuden inviteret Eia Asen til at komme og holde et foredrag. Denne aftale er endnu ikke bekræftet. Lykkes det ikke med Eia Asen, så vil der naturligvis være en anden foredragsholder.

Vi har ligeledes inviteret formanden for folketingets for social-, indenrigs- og børneudvalg, Troels Ravn, til at tale på konferencen. Denne aftale mangler endelig bekræftelser.

Jill Mehlbye 

Indsatsen over for børn og unge i en udsat position – hvad virker, hvad virker ikke

Jille Mehlbye er docent, programleder for Børn og unge, cand.psyk., MPA, VIVE Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Connie Nissen

Oplægget har fokus på børn, som er svære at forstå. Børn, som reagerer anderledes på sensoriske stimuli, har motoriske vanskeligheder eller har svært ved at begå sig socialt.

Børneergoterapeut Connie Nissen, stiller skarpt på sanseintegration og deler ud af sine erfaringer med den relationsbaserede behandlingsform Theraplay.

Omdrejningspunktet er børnenes evne til at tolke sansestimuli, have motorisk kontrol og deres evne til at indgå i samspil med andre.

Benny Andersen Prisen

For ottende år i træk vil digteren, komponisten og forfatteren Benny Andersen overrække Benny Andersen Prisen til den eller de aktører, der har gjort en særlig indsats for at forbedre vilkårene for nogle børn med særlige omstændigheder. Det er suverænt Benny selv, der afgør i hvilken grad, han ønsker at deltage. For syvende år i træk prioriterer han deltagelse i prisuddelingen øverst i sin kalender – i 2016 afviste han sågar en invitation fra selveste Dronning Margrethe for at kunne være tilstede.
Husk at indstille din kollega på www.bennyandersenprisen.dk.

Bygholm Slot er med sin 800-årige historie indrettet med topmoderne konferencefaciliteter. Forplejningen og rammarne fik flotte ord med fra konferencedeltagerne i 2012-2017, så vi er overbeviste om, at Bygholm igen vil danne perfekte rammer om Børnekonferencen 2018.

Vel mødt på Børnekonferencen 2018

“En dag hvor jeg lades op af farverig inspiration, engagement og sprudlende netværk.”
– Lene Højer, leder, Ryom Realskoles Kostafdeling, 2016

“Jeg synes, det var helt fantastisk godt i år! Sidste år var min første gang og det var godt, men i år var fantastisk, meget relevant og vedkommende for mit arbejde som institutionsleder.”
– Christina Olsen, Daginstitutionsleder, Rødovre, 2016

“Jeg vil gerne sige, til andre at de skal deltage næste år, og at det altid er en smadder god oplevelse og en berigelse.”
– Rita Kristensen, konsulent, pædagogik og integration, Aarhus, 2015

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >