Hop til hovedindholdet

CTKU - Center for Tværprofessionel Kompetenceudvikling

Børnekonferencen 2017


Dato og tid

Onsdag d. 22. marts 2017 kl. 08:30 til 16:20

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 22. marts 2017 kl. 08:30

Sted

Bygholm Park , Schüttesvej 6, 8700 Horsens Bygholm Park
Schüttesvej 6
8700 Horsens

Børnekonferencen 2017


Arrangementsbeskrivelse

Børnekonferencen 2017 er onsdag d. 22. marts 2017

Det er syvende Børnekonferencen i træk - og sjette gang, at den afholdes på det utroligt flotte og stemningsfulde Bygholm Slot ved den smukke Bygholm Park og Horsens Banegård.

Børnekonferencen har de seneste år været fyldt godt ud, og der er igen i år risiko for, at vi må melde alt udsolgt på et tidspunkt. I 2016 måtte vi således melde alt udsolgt og afvise en del tilmeldinger allerede en måned inden konferencens afholdelse. Se eventuelt Deltagerlisterne for de foregående år.

Brenda Taggart
Det er i år lykkedes os at få den internationalt anerkendte engelske forsker Brenda Taggart, der siden 1997 har været en af hovedkræfterne i det store engelske forskningsprojekt EPPSE (Effective Pre-school, Primary and Secondary Education Project), der har fulgt over 3000 børn fra dagtilbudsalderen og op gennem uddannelsessystemet. Resultaterne er klare: Dagtilbud af høj kvalitet har en væsentlig betydning for, hvordan børn klarer sig senere i livet. Oplægget er på engelsk.

Anne Marie Villumsen
Anna Marie Villumsen er ph.d., autoriseret psykolog, lektor samt ansvarlig for forskningsprogrammet udsatte børn, unge og voksne v/ VIA University College. Anne Marie er pt. konstitueret Centerchef for UC sektorens Nationale Videncenter for Udsatte Børn og Unge.  

Anne Maries oplæg fokuserer på den forskningsbaserede viden om tværprofessionelt samarbejde, og hvilke implikationer denne viden har for praksis. Kort sagt: Hvordan kan det lykkes at skabe et samarbejde, der er andet og mere end koordinering og deling af viden? 

Andreas Rasch-Christensen
Andreas´ oplæg vil, med afsæt i aktuel forskning af dagtilbuds- og skoleområdet, forsøge at pege på, hvilke muligheder og udfordringer et tidligt fokus på læring kan indeholde. Det vil også inddrage de seneste politiske ændringer af de danske dagtilbud og skoler.

Ph.d. Andreas Rasch-Christensen er medlem af Formandskabet for Rådet for Børns Læring, forskningschef ved VIA University College og har omfattende erfaring med at gennemføre og lede forsknings- og evalueringsopgaver inden for pædagogiske og socialt faglige områder. 

Barbara Hoff Esbjørn
Barbara Hoff Esbjørn var i juni 2016 en af "hovedpersonerne" i DR-programmerne: "Børn grebet af angst", hvor hun hjalp to angstramte børn. Barbara er professor MSO ved Københavns Universitet, hvor hun er daglig leder af Center for Angst.

Barbara Hoff Esbjørn vil komme ind på angstens fremtoning og dernæst fortælle om to aktuelle behandlingsprojekter fra Center for Angst. Derudover vil Barbara Hoff Esbjørn fortælle om Metakognitiv terapi til børn med generaliseret angst og Hjælp til Selvhjælp".

Lisbeth Zornig Andersen, der de senere år har fået meget ros i evalueringerne, har fået genvalg som konferencier og ordstyrer hele dagen. Tidligere deltagere skriver bla.: "Det er fantastisk med en som kender til emnerne" og "Helt igennem fantastik og kompetent dame".

For syvende år i træk vil digteren, komponisten og forfatteren Benny Andersen overrække Benny Andersen Prisen til den eller de aktører, der har gjort en særlig indsats for at forbedre vilkårene for nogle børn med særlige omstændigheder. Det er suverænt Benny selv, der afgør i hvilken grad, han ønsker at deltage. For syvende år i træk prioriterer han deltagelse i prisuddelingen øverst i sin kalender - i 2016 afviste han sågar en invitation fra selveste Dronning Margrethe for at kunne være tilstede. 
Husk at indstille din kollega på www.bennyandersenprisen.dk.

Bygholm Slot er med sin 800-årige historie indrettet med topmoderne konferencefaciliteter. Forplejningen og rammarne fik flotte ord med fra konferencedeltagerne i 2012-2016, så vi er overbeviste om, at Bygholm igen vil danne perfekte rammer om Børnekonferencen 2017. 

Vel mødt på Børnekonferencen 2017

"En dag hvor jeg lades op af farverig inspiration, engagement og sprudlende netværk."
- Lene Højer, leder, Ryom Realskoles Kostafdeling, 2016 

"Jeg synes, det var helt fantastisk godt i år! Sidste år var min første gang og det var godt, men i år var fantastisk, meget relevant og vedkommende for mit arbejde som institutionsleder."
- Christina Olsen, Daginstitutionsleder, Rødovre, 2016 

"Jeg vil gerne sige, til andre at de skal deltage næste år, og at det altid er en smadder god oplevelse og en berigelse."
- Rita Kristensen, konsulent, pædagogik og integration, Aarhus, 2015

Læs om tilmeldingsbetingelser, afbestilling mv. på http://bornekonferencen.dk/

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >